fredag 11. oktober 2019

10. oktober - Verdensdag for psykisk helse


10. oktober ble verdensdag for psykisk helse markert med kakao på morgenkvisten fra rådgiverne og miljøarbeiderne på F21, Smartprat og forfatterbesøk på Litteraturhuset.
I skolebiblioteket har vi satt frem litteratur som går på identitet psykisk- og fysisk helse. Bøkene kommer til å stå fremme så lenge skolen jobber med folkehelse og livsmestring, som er et av de tverrfaglige temaene i den nye læreplanen.

Smartprat på F21 hadde besøk av "The human aspect", som er det første digitale bibliotek med livshistorier fra mange forskjellige mennesker rundt omkring i verden. Vanlige mennesker, kjendiser og Nobelprisvinnere forteller om vanskeligheter og utfordringer de har hatt og hvordan de har greid å jobbe seg gjennom dem.
The human aspect



 Hele VG1 har vært så heldige å få besøke Litteraturhuset og møte forfatteren Camara Joof Lundestad. 10. oktober var det klassen min 1STB sin tur til å møte henne. Tema for forfattermøte med Camara er rasismen i samfunnet vårt. Camara leste fra boken sin "Eg snakkar om det heile tida" og hadde en dialog med elevene om rasisme, hvordan møte rasisme og fordommer.

Camara Lundestad Joof på Litteraturhuset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...