torsdag 10. desember 2020

Jul på F21


 Så er det snart juleferie og vi kan si farvel til annerledesåret 2020. Det har vært et skoleår uten like, men vi har fått gjennomført biblioteksopplæring med 8.trinn og bokprat med andre klasser. Etter inspirasjon fra Elvebakken skolebibliotek med Ingrid Svenning Hagen, ble det tilbudt forundringspakker fra skolebiblioteket til elever og lærere i november og desember. Forundringpakkene innhold ny litteratur og klassikere, med noe søtt attåt. Veldig morsomt og inspirerende å lage til de forskjellige elevene og lærerne. Dette skal jeg fortsette med i 2021.

I 2020 har Fyrstikkalleen skole fått en ny erfaren rektor, Marianne Mette Stenberg, som fører skolen F21 trygt gjennom dette annerledes skoleåret med korona. 

Trine-Lise startet opp som skolebibliotekar på Kastellet barne og ungdomsskole. Hvor hun nå stortrives med å få jobb med barn og ungdom fra 1. klasse til 10. trinn. 

Det har vært digitale bokmøter i år og Ungdomsbokgildet ble annerledes men godt gjennomført av arrangørene, med forfatterintervju og gode bokanbefalinger. 

Det har vært mange gode leseopplevelser av ny litteratur i 2020. Hør herà av Gulraiz Sharif er en av de morsomste, men også alvorligste bøkene jeg har lest på lenge. Hovedpersonen er 15 år gamle Mahmoud som ser frem til en rolig sommer i Oslo. Sommeren blir ikke helt slik han har sett for seg når onkelen fra Pakistan kommer på besøk og lillebroren Ali deler en stor hemmelighet han har båret på lenge. Det er snert og humor i boken. Anbefaler den varmt til alle på F21 skole.

 En annen bok som er liten og tynn, men inneholder mye er Murat Idrissis død av Tommy Wieringa. De to hovedpersonene Thouroya og Ilham drar på roadtrip til sine forfedres hjemland, Marokka. Det er som Thelma og Louise i en ny versjon. Jentene finner ut at det ikke er like enkelt å være jenter i Marokko som i Nederland. Når de går tom for penger tror de at en ny bekjent,Sahles, vil bli redningen deres, men møtet fører dem dypere inn i trøbbel.

Dette er to av bøkene som har gjort inntrykk på meg i høst, men det er mange flere jeg kunne nevnt! Til juleferien har jeg bunkret opp flere bøker for gode leseopplevelser til pepperkaker og gløgg.


GOD JUL!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...