onsdag 24. juni 2020

God sommer!





Sommerferien kom som bestilt i år også. Det har vært en annerledes vår og avrundingen av skoleåret 2019/2020 med koronatiltak. Nå er utlånte skolebøker lagt på plass og er klare til oppstart høsten 2020 med nye elever. 

Trine-Lise skifter jobb til skolebibliotekar på Kastellet barne og ungdomsskole til høsten. Seks år har gått fort, med mye moro som hekser i litteraturuken, nisser før jul, strikkekrok og bokprat. Kastellet skole er heldige som får en så flink og fin kollega på laget sitt. På Fyrstikkalleen skolebibliotek skal Johanna, som er norsklærer og ny på F21, bli med å drive skolebiblioteket videre i kommende år. Det vil bli fint med et nytt blikk og nye tanker om hva og hvordan vi kan bidra videre til elevenes læring og leselyst.

Men før det er det en lang sommer foran oss med bading, Norgesferie og mange bøker som skal leses. Noen bøker jeg allerede har lest og ønsker å anbefale videre er:
  • Klubben av Matilda Gustavsson som tar for seg Metoo i Sverige der en kulturmann misbrukte sin status og nettverk til å misbruke og utnytte kvinner og unge jenter.
  • Det som reddes kan av Jemsyn Ward er en sterk historie om ungdommer som vokser opp i fattige forhold i USA. Det er familiebånd og samhold, kjærlighet og Orkanen Katarina på full vei innover mot familien og vennene.
  • Oktoberbarn av Linda Bostrøm er litteratur fra virkeligheten pakket inn med en skjønnlitterær frakk. Boken tar for seg hovedpersonens møte med psykiatrien og ekteskapet, og etter hvert skilsmissen fra mannen. Hovedpersonen blir utsatt for elektrosjokk og forteller om hvordan hun mister minnene sine av behandlingen.
Noen av bøkene jeg gleder meg til å lese over sommeren er Ambjørnsens siste Ingen kan hjelpe meg, Tommy Wieringas Murat Idrissis død, Yahya Hassan Dikt 2, Melkemannen av Anna Burns, Døgnåpent av Sayaka Murata og X måter å dø på av Ahnhem. 

God sommer!🌞🌸
Lunsj på Baker Hansen med Trine-Lise

Sommerens leseliste🌸🌼
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...