mandag 4. mars 2019

Anbefalte nye bøker på F21 skolebibliotek

I januar og februar her jeg fått lest noen nye bøker her på Fyrstikkalleen skolebibliotek som jeg gjerne anbefaler videre.

 Du vet at du vil av Kristen Roupenian er en novellesamling hvor kjønn, kjønnsroller og kvinner er i fokus. Her likte jeg spesielt godt novellen om Ellie som liker å bite. Novellen heter Biter. Da Ellie var liten likte hun å bite andre unger. Med alderen greide hun å slutte med det, men en dag merker hun seg enn mann på kontoret som hun får et intenst behov for å ta en bit av.

Det jeg leter etter finnes ikke her av Mari Tveita Stagrim handler om to tenåringsjenter, deres vennskap, ferden med å bli voksen. Hver fortelling er skrevet i korte hendelser med sårhet, råhet og varme. Leseren får deres første møte med kjærlighet, rus, voksneverden og savn. Boken korte passasjer gjør den også lesevennlig for de som ikke er så glad i å lese.
Smadra av Brynjulf Jung Tjønn handler om Oda. Flinke Oda som sier til bestevennen Milad og faren sin at hun har tippet på sykkelen når hun har blåmerker og sår på kroppen og ansiktet. Brynjulf skriver på en sår og fin måte om Oda som lever i et hjem med vold fra mor. Hvor vanskelig det er å si sannheten til de rundt seg og om redselen og kjærligheten for moren.

Moxie av Jennifer Mathieu er en skikkelig girlpower bok. Hovedpersonen Vivian er lei av måten jentene på skolen blir behandlet på av guttene, lærerne og rektor på skolen. Hun får en dag nok og påvirket av morens tidligere ungdomsopprør starter hun organisasjonen Moxie. Boken anbefales til alle som ønsker en bok med håp, vennskap, opprør, feminisme og girlpower.   
#Frimegfradeg av Charlotte Glaser Munch handler om Siri som prøver å studere litteraturvitenskap på Blindern uten helt å finne meningen i faget eller i valgene hun tar. Det er en fortelling om å finne seg selv, om usikkerhet, sex, kjærlighet og familie. Når er det riktig å sette at man er i et forhold på facebook og når er man egentlig kjærester? Og tar Siri litteraturvitenskap fordi det er det hun tror at faren vil like eller er det noe hun vil? Boken tar for seg tiden som ung voksen, med alle valgene og kvalene på hva som er rett for seg selv. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...