fredag 11. januar 2019

Skolebibliotek og Språkløyper - kva kjenneteiknar det gode skulebiblioteket?


Svovelpikene ble i høst ringt opp av Siri Ingvaldsen, Fylkesbiblioteksjef i Sogn og Fjordane, som spurte oss om vi ville være med i Språkløyper for skoler og skolebibliotek som lages av Universitetet i Stavanger. Dette syntes vi virket interessant og siste uke i oktober ble det filmet på F21 skolebibliotek.

Språkløyper er en nasjonal strategi for språk, lesing og skriving igangsatt av Kunnskapsdepartementet som foregår fra 2016 til 2019. Vi var med i kompetanseutviklingspakkene for ungdomstrinnet og videregående skoles skolebibliotek.

Et godt skolebibliotek skal fremme leselyst og informasjonskompetanse. For å få til dette kreves innsats og samarbeid fra skoleledere, lærere og skolebibliotekarer. For at et skolebibliotek skal fungere optimalt kreves:
1. Forankring i ledelsen
2. Inkludering i skolens planer
3.Rutiner for samarbeid på skolen

Opplæringsloven slår fast at alle elever skal ha tilgang til et bibliotek som er tilrettelagt for skolen og skal kunne brukes i undervisningen. Skolebiblioteket er og skal være en arena på tvers av fag og et verktøy for formidling av trykte og digitale tekster, uavhengig av elevenes lese- og funksjonsnivå.

Språkløyper - her kan du lese om språkløyper og se film med eksempler fra Fyrstikkalleen- ,Ekeberg- , Hetland VGS og Spangereid skolebibliotek.

Trine-Lise har bokprat på F21

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...