mandag 3. desember 2012

Playground av 50cent



Fungerer det når en rapper skriver roman for ungdom? Jada!

Playground handler om trettenåringen Butterball. Han bor med mora si i en søvnig forstad uttafor New York. Foreldrene har nylig skilt seg og han savner faren, selv om faren er fryktelig egoistisk, og han savner byen der de bodde før enda mer.
Boka starter med at Butterball må gå til en psykolog. Det er han selvfølgelig lite fornøyd med, men etterhvert åpner han seg mer og mer for henne, og vi får vite at han er der fordi han har slått en kompis med en sokk full av batterier.
Butterball er en tøffing som ikke er så tøff likavel. Han tar noen dumme valg, driter seg ut og er ganske ensom. De voksne rundt han er egoistiske og travle og gjør ofte enda dummere valg enn Butterball.
Butterball er både bøllen og den utstøtte, han er ensom og trist, men samtidig hard og tøff. Historien minner oss om at man ikke skal dømme for fort, for ofte er ting litt annerledes en man kanskje tror. 

Jeg las boka i en fei og tror den passer fint for gutter og jenter på både ungdomstrinnet og videregående.


Forfatter 50 Cent sier at det er mye fra hans eget liv i boka om Butterball.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Hei, jeg lurte på om det var noen referanser til tekstene eller låtene til 50C i boka ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tror ikke det... Men jeg kjenner ikke tekstene hans så godt, så det kan jo være jeg har gått glipp av noe der.

      Slett

2021 - pause på bloggen

 Godt nyttår! 2021 er året jeg pauser bloggen inntil videre. Tiden strekker ikke helt til, til å få oppdatert og skrevet så mye som jeg ønsk...